Algemene fysiotherapie

Algemene fysiotherapie

Bij FysioSport Nijmegen combineren we fysiotherapie met een trainingsprogramma. De fysiotherapeut is ongeveer 25 minuten individueel met u bezig. Daarnaast volgt u een extra trainingsprogramma, dat zo’n 30 tot 60 minuten extra in beslag neemt. Zo bent u al gauw 1 tot 1,5 uur gericht aan het werken aan uw herstel. Dat zal hierdoor sneller verlopen.

Intake

Tijdens uw eerste bezoek vindt er een intake plaats. De fysiotherapeut vormt zich een zo volledig mogelijk beeld van uw klachten. U vertelt uw verhaal en de fysiotherapeut zal u vragen stellen en u onderzoeken. Als de diagnose is gesteld, krijgt u informatie en maakt de fysiotherapeut samen met u een behandelplan voor uw herstel.

Oefentherapie

Een belangrijk onderdeel van de behandeling is oefentherapie. Die is gericht op het verbeteren van uw conditie en spierkracht, het vergroten van bewegelijkheid van uw gewrichten en het verbeteren van stabiliteit en houding. U oefent in de zaal van FysioSport. Daarnaast doet u thuis oefeningen. U wordt door de oefentherapie bewust gemaakt hoe u het beste kunt bewegen en hoe u meer vertrouwen in uw eigen lichaam kunt krijgen. Uiteindelijk speelt uzelf de belangrijkste rol in uw genezingsproces. De fysiotherapeut ondersteunt en begeleidt u hierbij.

Geen verwijzing nodig

Algemene fysiotherapie is direct toegankelijk. U heeft dus geen verwijzing nodig van de huisarts of een medisch specialist. U kunt zelf een afspraak maken.

Afspraak maken

U kunt telefonisch met ons een afspraak maken: 024-3564770 of 06-51515204. Dit kan op werkdagen tussen 8:00 en 18:00 uur.